RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Українці перестали отримувати "листи щастя" під час війни: що змінилося у роботі камер автофіксації порушень правил дорожнього руху

Незважаючи на відсутність "листів щастя" останнім часом за порушення правил дорожнього руху, під час війни камери фотофіксації на дорогах продовжують працювати, а патрульна поліція посилить контроль за дотриманням правил дорожнього руху.

Про це повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький в ефірі телемарафону .

За його словами, перевищення швидкості фіксується і кожен порушник отримає заповітний папірець, просто в умовах воєнного стану можлива затримка з винесенням постанов про порушення та надсиланням їх адресату.

"Камери контролю швидкості можуть фіксувати правопорушення, і хочу нагадати, що час винесення ухвали може бути до 60 діб. Тому деякі правопорушення можуть бути опрацьовані пізніше", - заявив Олексій Білошицький.

Він додав, що Патрульна поліція посилить контроль за дотриманням правил дорожнього руху, адже під час війни деякі водії "забули" про них.

"Відзначаються ДТП із постраждалими та загиблими, які ми реєструємо, та пов'язані з нехтуванням правилами дорожнього руху. Багато хто під час режиму військового стану чомусь вирішив, що правила дорожнього руху не діють і можна їздити, як завгодно. Насправді, це не так. Ми притягуватимемо до відповідальності і виявлятимемо жорстку позицію", - підкреслив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції.

Раніше ми писали, що українських водіїв, які порушують правила дорожнього руху під час війни, відправлятимуть до армії.