RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

На українських дорогах знову штрафуватимуть порушників: що змінилося

В Україні вирішили повернути фіксацію перевищення швидкості на дорогах – відповідно буде відновлено і систему штрафів за таке порушення правил дорожнього руху. Крім того, планують розширити кількість правопорушень, які камера може зняти.

Про це в ефірі телемарафону 10 травня заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

Він звернув увагу на актуальність питання безпеки на дорогах навіть за умов воєнного часу.

"На жаль, ДТП не перестали мати місце, тому безперечно повертається і фіксація перевищення швидкості", - сказав міністр.

На сьогоднішній день невідомо, де саме буде відновлено роботу камер на дорогах і чи працюватимуть вони в регіонах, де ведуться активні бойові дії або тих, які окуповані рашистами. Проте, за словами глави МВС, таке рішення необхідне, адже саме перевищення швидкості є однією з найчастіших причин ДТП, які трапляються в країні та призводять до загибелі та травмування багатьох людей.

Також Монастирський наголосив, що у міністерстві розпочали роботу над розширенням списку правопорушень, які фіксуватимуться камерами на дорогах. Йдеться про проїзд смугою громадського транспорту, а також червоний сигнал світлофора. Проте, це поки що лише в перспективі.

"Нині повертаємо лише фіксацію перевищення швидкості. Тому прохання до всіх – дотримуватись швидкісного режиму, який передбачений на певних ділянках. До власників авто будуть приходити штрафи за відповідне правопорушення", – резюмував глава МВС.

Раніше ми писали, що на українських дорогах підвищать контроль за дотриманням правил дорожнього руху.