RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Потребує уваги водія: як заощадити бензин в авто на механіці

Водіям рекомендують вибирати найвищу можливу передачу при виборі авто з механічною коробкою перемикання передач (МКПП). Експерти дали ще поради, як заощадити на пальному в машині з МКПП.

Про це повідомили експерти hotline.ua.finance.

Водіям радять брати найвищу можливу передачу, тому що оберти колінчастого валу двигуна будуть мінімально можливими і тоді буде витрачатися мінімум пального.

"Для дизельного двигуна й ненавантаженого автомобіля — це 1,3–1,5 тис. обертів на хвилину або трошки більше. Для бензинового двигуна й ненавантаженого автомобіля — це 1,5–1,8 тис. обертів або трошки більше", - уточняється у повідомленні.

Крім того, якщо опускати стрілку тахометра нижче відповідних обертів - двигун буде працювати нестабильно, тоді електроніка буде коригувати його роботу іноді відкриваючи дросель та додаючи більше пального. Таким чином витрачається більше пального.

Коли машина прискорюється, варто використовувати середню зону тахометра. Двигун в авто на бензині працює у діапазоні мінімум 2,5 - 4 тисяч обертів на хвилину, а на дизелі - у діапазоні 1,5 - 2,5 тисяч обертів. У такому діапазоні двигуни розвивають крутний момент на максимум, тому машина показує максимальну здатність до прискорення.

Для заощадження пального потрібно на максимальній відмітці одразу перемкнутися на наступну передачу. Робити так потрібно допоки не буде встановлена потрібна швидкість, далі треба вибрати максимально можливу високу передачу.

Раніше "Апостроф" писав, проблема пального в Україні залишається актуальною – після скасування держрегулювання цін на пальне криза в цьому секторі лише поглибилася. Сьогодні трейдерів нічого не стримує, як наслідок – висока ціна на пальне та невідома якість продукції. Які середні ціни на пальне в основних операторів України станом на 27 травня.

Нагадаємо, як знайти пальне за низькою ціною.