RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

В Україні виникне дефіцит одного з видів палива взимку

Через повномасштабне російське вторгнення в Україні можуть бути проблеми з поставками морозостійкого дизельного палива – у Європі його не виготовляють.

Про це розповів директор мережі АЗС Prime Дмитро Леушкін на Facebook-сторінці.

За його словами власники автомобілів на дизелі, не зможуть ними користуватися уже з першими морозами, адже європейське паливо не підходить для українських зим, а іншого, як мінімум цієї зими, взяти буде ніде.

Читайте також: Як раніше вже не буде: українських водіїв просять забути про доступний бензин

"Біда буде з дизелем, реального морозостійкого на ринку просто немає. Все, що їде з Європи, не готове до нашого клімату. Того, що не мерзне (Мозир, Кременчук, Шебель) зараз немає і цієї зими точно не буде. Решту при -15 можна відвантажувати лопатами буде, тому що все запарафіниться", - наголосив експерт.

Окрім того, він попередив про підвищення цін на пальне в Україні через подорожчання нафти та нафтопродуктів на світовому ринку, що у свою чергу позначиться і на Україні.

Так, у Європі на початку жовтня оптові ціни на дизельне пальне підвищилися на 7% - до 1089 доларів за тонну , а бензин на 4% - до 952 доларів за тонну. Тож, за прогнозами Леушкіна бензин із нових партій в Україні у жовтні подорожчає приблизно на 2 гривні за літр.

Раніше ми писали, хто в першу чергу постраждає від повернення акцизу на пальне.