RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Можна непогано заощадити: як правильно підготувати авто до холодів – п'ять простих прийомів

Зміна пір року, а отже і температури повітря, притаманна українському клімату, здатна зіграти злий жарт з автомобілем – аби цьому запобігти транспортний засіб слід заздалегідь підготувати до холодів.

Про це повідомляє "Апостроф".

Так, перш за все, варто оглянути патрубки системи охолодження під капотом – обламані кріплення варто обмотати термостійкою ізоляційною стрічкою або замінити.

Читайте також: Що не потрібно робити при обігріванні авто взимку: поради водіям

Далі рекомендується прибрати з капоту все листя, що скупчилося під основою лобового скла, адже саме там розташовані дренажні отвори, через які відводяться потоки води, які стікають з лобового скла. У випадку їх засмічення, рідина може потрапити на електромотор склоочисника або блок управління двигуном (ЕБУ).

Після цього необхідно почистити дренаж кузова. Для пробивання зливних каналів можна використати шматок товстого дроту і таким чином видалити дрібне листя і бруд, який закупорює зливні отвори.

Також не зайвим буде оглянути колісні ніпелі – звернути увагу слід на наявність дрібних тріщин та на пропускання "сосками" повітря. У той же час, на акумуляторі не повинно бути окисів та іржі.

Раніше ми писали, як їздити безпечно на авто взимку.