RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Як очистити вікна та дзеркала авто від снігу та льоду: 7 простих прийомів

Груднева погода змушує автовласників понервуватися через ожеледицю, хуртовини, крижані дощі й різкі зміни температури повітря.

У зв'язку з цим "Апостроф" ділиться порадами, як легко очистити скло на вікнах і дзеркалах заднього виду від снігу та льоду.

Насамперед можна підняти двірники на автомобілі й залишити їх у такому положенні, аби вони не примерзли до лобового скла. Або ж можна підкласти щільну тканину під них на ніч.

Читайте також: Вже час "перевзувати" авто: як вибрати зимову гуму

Чудовий спосіб запобігти обмерзанню вікон - це приготувати розчин з оцту і води (3:1), розпилити його на скло й залишити на ніч. Хоч вранці й доведеться прибирати сніг з авто, але це буде значно легше, аніж зазвичай.

Ще один метод запобігання утворенню льоду на склі - надягти поліетиленові пакети на дзеркала заднього виду. Крім того, за можливості слід ставити автомобіль передом на схід, щоб ранкове сонце допомогло розтопити лід і полегшити очищення.

До того ж справитися з льодом на склі допоможуть звичайні суха ганчірка й спирт. Такий тандем забезпечить швидке очищення. Навіть якщо у вас під рукою немає спеціального скребка для льоду, завжди можна використати якусь жорстку лопатку. Однак важливо, щоб вона не була металевою.

Раніше "Апостроф" повідомляв про поради водіям, як правильно їздити під час туману.