RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

У нових моделях авто є кнопка, яка врятує від дуже популярної категорії штрафів: що відомо

В Україні найбільша кількість аварій стається через перевищення швидкості, а також за це порушення ПДР найчастіше виписують штрафи. Для уникнення подібних ситуацій у деяких автомобілях вбудовано обмежувач швидкості.

Про це повідомили в Sante Plus.

Кнопка обмеження швидкості може бути в багатьох автомобілях, проте не кожен автовласник про неї знає. Якщо її активувати, то автомобіль не перевищить встановлений водієм ліміт, а ви зможете уникнути штрафів за випадкове перевищення швидкісного режиму.

Читайте також: Не допускайте фатальних помилок: українським водіям дали п'ять важливих порад

Керування такою кнопкою-обмежувачем зазвичай розташоване на лівому важелі або на кермі. Як тільки водій перевищить встановлений ліміт, то система надішле звуковий чи візуальний сигнал. До того ж система контролюватиме потік палива до двигуна, щоб той міг підтримувати тільки дозволену швидкість.

Така обмежувальна система вмикається та вимикається вручну, однак її можна налаштувати й для автоматичної роботи. Найчастіше індикатори обмеження швидкості є у двох кольорах: помаранчевий показує, що система ввімкнена, але ліміти не встановлені, а зелений світиться вже після того, як водій обере максимально допустиму швидкість.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як перевірити штрафи за порушення ПДР онлайн.