RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

"Секрет" досвідчених водіїв: навіщо в авто потрібна зубна паста

Фари автомобіля можна сміливо полірувати звичайною зубною пастою. Вона набагато дешевша від спеціальної поліролі, а також за нею не потрібно бігти в магазин або спеціально замовляти в інтернеті.

Про це повідомляє Авто24.

Читайте також: Голка в салоні авто: навіщо вона потрібна

Полірувати фари зубною пастою можна, але результат залежить від конкретної пасти, тому що в ній може міститися абразив різного ступеня жорсткості. Річ у тому, що на відміну від поліролі цей ступінь жорсткості на тюбику з пастою не вказуватимуть.

Більшість зубних паст дуже ніжні для полірування пластику, тому часто процес доводиться повторювати від початку до кінця. Також експерти рекомендують вибирати пасту зі значком типу "інтенсивне відбілювання", "знімає наліт" тощо.

Пофарбовані та пластикові деталі навколо фари перед поліруванням слід захистити скотчем.

Після нанесення пасти на фару її потрібно розтерти по поверхні і дати трохи підсохнути – це прискорить подальший процес полировки.

Власне полірування можна проводити байковою серветкою, навколо з полірувальною машинкою або електродрилем. В останньому випадку потрібно знати, якій жорсткості коло вам потрібне.

Ще одне важливе правило полягає в тому, що обороти дриля або полірувальної машинки повинні бути на рівні 1500 – 2000 об/хв.

При поліруванні серветкою вручну не потрібно зупиняти розтирання пасти, поки вона буде непомітною на пластиці.

Не потрібно намагатися при поліруванні перевертати серветку на чистий бік – залишки поліролі, що перейшли на тканину, теж беруть участь у процесі.

Потрібно бути обережними та постаратися не стерти весь шар захисного лаку на фарі. У цьому випадку його доведеться відновлювати, щоб пластик не помутнішав через деякий час.

Раніше ми писали, який доведеться заплатити водієві штраф, якщо пасажир в авто не пристебнувся ременем.

  • Вас також може зацікавити:

Про це має знати кожен водій: навіщо у дверях авто є "таємна" заглушка

Значно підвищить шанси: як підготувати авто до проходження техогляду

Водій фури перевищив вагову норму: чи можуть його оштрафувати на підставі даних ТТН