RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Як правильно вибрати зимові шини для авто: водіям озвучили поради

Шина вважається "зимовою", якщо відповідає специфікаціям, необхідним для безпечного водіння в зимовий період, тобто має ефективно працювати на сніжних чи обледенілих дорогах, забезпечуючи оптимальне зчеплення й витримувати низькі температури.

Про це пише "ТопЖир".

Зазначені характеристики повинні підтверджуватися відповідним позначенням на боці шини, біля розміру, наприклад, шини 205 55 r16 M+S та 3PMSF.

Читайте: Може тріснути: що заборонено робити з лобовим склом взимку

Використання зимових шин рекомендоване з грудня по березень. Зимові шини рекомендуються з міркувань безпеки набагато більше, ніж 4-сезонні шини. Краще гальмування та зчеплення з дорогою створюють умови для безпечного водіння.

Окрім того, зимові шини забезпечують ідеальну продуктивність, дозволяючи їздити тихо і впевнено навіть при крутих поворотах чи на сніжних дорогах.

Варто додати, що гума літніх шин не призначена для низьких температур, і вона швидше зношується взимку. Залишаючи їх на авто, водій ризикує швидким зносом протекторів та загрозою аварійних ситуацій.

Якщо не використовувати зимові шини, це може призвести до втрати зчеплення та стійкості на дорозі, що веде до збільшеного споживання пального. Перехід на зимові шини дозволить зберегти бюджет та гарантуватиме безпеку.

Зимові шини зазвичай маркують літерами "M+S", що англійською мовою означають "бруд + сніг". Важливо відзначити, що шини із цим позначенням не обов’язково є зимовими. Таке ж маркування M+S можна знайти й на деяких літніх шинах. Але гума, яка відповідає умовам експлуатації під час морозної зими, маркується зображенням сніжинки на трьох гірських вершинах.

Шиповані шини розроблені для подолання дороги у зимових умовах. Але з міркувань безпеки водіям, які використовують цей тип гуми, не варто перевищувати швидкість 90 км/год.

Нагадаємо, раніше ми писали, про найпоширеніші міфи про зимові шини, які можуть коштувати життя.

  • Вас може зацікавити:

Як позбутися льоду на лобовому склі: жінка придумала новий лайфхак

Для чого теплі шкарпетки мають бути в авто: поради водіям на зиму

Обов’язкові для будь-якого водія: список предметів, що мають бути в авто взимку