RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Чи можна залишати машину з повернутими колесами: пояснення автомеханіка

Багато власників автомобілів залишають свої машини на парковці з повернутими колесами, навіть не замислюючись, що це загрожує проблемами з машиною.

Про це пише портал MMR.net.ua.

Читайте також: Водіїв закликали ніколи не використовувати цей метод проти льоду на лобовому склі

"Деякі водії вважають, що якщо вони повернуть колеса, їх машину не зможуть евакуювати. Але це не так. Зараз використовуються спеціальні маніпулятори, які піднімають автомобілі за чотири колеса. Тож цей трюк не спрацює. Крім того, коли власник паркує авто в такий спосіб, це створює проблеми для інших водіїв. Повернені колеса можуть виступати за габарити машини, що ускладнить виїзд із паркування іншим людям", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, якщо машина має підсилювач керма, ситуація стає ще складнішою. Застосування методу "вперся колесом у бордюр - зафіксував авто" може бути небезпечним для машини та водія. Якщо ви довго стоїте з повністю повернутими колесами, з ладу може вийти гідропідсилювач керма через збільшення навантаження на помпу.

Крім того, на морозі гумові частини ШРУСів втрачають свою пружність, що скорочує термін служби. Це може призвести до проблем у системі кермового керування. Тому при паркуванні безпечніше використовувати гальмо стоянки, а не вивертати кермо.

Раніше "Апостроф" розповідав, як покращити видимість в дзеркалах у дощові дні.

  • Вас також може зацікавити:

Пожовтіли фари в машині: простий лайфхак, який поверне їм блиск та новий вигляд

Як правильно мити машину в домашніх умовах: 8 порад, щоб не було розводів

Що має бути в авто взимку: топ-6 предметів для кожного водія