RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Як українцям розмитнити авто у Польщі: покрокова інструкція

Розмитнення авто в Польщі - це справді ключовий етап у процесі ввезення машини в Україну, що вимагає від вас уваги до деталей та знання основних правил.

Про це пишуть "Автоточки".

Читайте також: Депутати хочуть спростити ввезення авто для військових: законопроект подали до Ради

Підготовка документів

Першим і основним кроком при розмитненні автомобіля у Польщі є збирання всіх необхідних документів. А саме вам знадобляться: технічний паспорт на автомобіль, паспорт громадянина України, карта поїзда, децизія на авто (довідка про зняття з обліку автомобіля), код ІПН, ПД та імпортна декларація (оформляє митний брокер). Повний перелік краще уточнити у юриста. Необхідно також надати інформацію про попереднього власника та історію автомобіля, але це в тому випадку, якщо ви оформляєте вторинну машину.

Розрахунок акцизу та податків

Акциз на авто у Польщі відіграє важливу роль у митному оформленні. Його розмір залежить від різних факторів, включаючи тип та вартість автомобіля. Крім акцизу, слід враховувати й інші податки та мита, що застосовуються до імпорту автомобілів. Для більш точного розрахунку цих зборів краще звернутися до фахівців транспортного відділу або спеціалістів з приватних фірм.

Технічні вимоги

Важливо враховувати, що автомобіль повинен відповідати всім технічним вимогам, встановленим у Польщі. Перед імпортом автомобіля рекомендується провести ретельний технічний огляд та, якщо необхідно, провести всі необхідні ремонтні роботи, щоб автомобіль успішно пройшов перереєстрацію.

Митне оформлення та контроль

Тепер вам потрібно надати всі необхідні документи до митних органів та сплатити податки. І дочекатися, поки митні органи перевірять автомобіль на відповідність документам та стандартам.

Легалізація

Після проходження всіх технічних етапів ви отримаєте всі необхідні дозволи та сертифікати. Крім того, ви отримаєте тимчасові номерні знаки та повну реєстрацію транспортного засобу відповідно до вимог місцевого законодавства.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Верховна Рада України скасувала ПДВ та ввізне мито на компоненти для виробництва та ремонту безпілотників.

  • Вас також може зацікавити:

"Нульову" розмитнення авто хочуть повернути: кого торкнуться зміни

Розмитнення авто у 2023 році: який зараз механізм і для кого залишили пільги

Не мали такої можливості: кому в Україні хочуть дозволити ввезення авто без розмитнення