RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

П’ять ознак, що гальмівну рідину в авто необхідно замінити

Ідеальна робота гальмівної системи автомобіля цілком залежить від гальмівної рідини. Існує кілька ознак, які вказують на необхідність її заміни в авто.

Про це повідомляє видання Suv news.

Читайте також: Як перевірити двигун перед покупкою авто з пробігом: поради, до яких слід прислухатися

П’ять ознак для заміни гальмівної рідини

Як відомо, з часом ефективність гальмівної рідини знижується, а тому важливо знати, коли необхідна її заміна. Зокрема, регулярна заміна гальмівної рідини є важливою частиною обслуговування транспорту, адже від неї залежить безпека на дорозі. Часті перевірки та заміни допоможуть підтримувати гальмівну систему у відмінному стані й уникнути можливих проблем.

Забруднені стінки бачка

У першу чергу, варто звернути увагу на стінки бачка з гальмівною рідиною. Якщо там з'явився бруд чи забруднення, то це може вказувати на те, що рідина почала працювати неналежним чином і потрібна заміна. Річ у тім, що гальмівна рідина здатна вбирати вологу з повітря. Саме це й може погіршити ефективність гальмування.

Почався витік рідини

По-друге, потрібно занепокоїтися, якщо раптом гальмівна рідина почала витікати з транспорту. Це говорить про те, що рідина фактично закінчилась, тому потрібна негайна заміна для безпеки та ефективності гальмування. Зокрема, її витік можна помітити на трубопроводах, з’єднаннях чи деталях гальм.

Педаль стала тугіша

По-третє, треба слідкувати за тим, як працює гальмівна педаль взимку. Якщо вона раптом стала тугою чи більш повільною, то це може вказувати на появу води у гальмівній рідині. За низьких температур вона може замерзнути. Саме це й ускладнює процес гальмування. Тому в зимовий період важливо час від часу перевіряти рівень гальмівної рідини.

Машину придбано "з рук"

У разі, якщо авто було придбано "з рук", варто одразу перевірити стан гальмівної рідини. Оскільки цілком можливо, що попередні власники не здійснювали вчасну заміну. Зверніть увагу на колір, прозорість і рівень рідини, чи немає витоку.

Критичні показники приладу

У нових авто є системи з моніторингу рівня гальмівної рідини. У разі появи проблеми на приладовій панелі засвітяться попереджувальні сигнали. Після чого треба обов'язково перевірити гальмівну рідину та за потреби - замінити її.

Раніше ми писали, як вивести плями від бензину з одягу.

  • Вас може зацікавити:

Як очистити колісні диски від нальоту: поради досвідчених водіїв

Не тільки економно, а й безпечно: що обов'язково потрібно зробити перед заправкою

Як не допустити смуг на лобовому склі авто: лайфхаки досвідчених водіїв