RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Скандал з епізодами про Медведчука у фільмі про Стуса: з'явилися нові деталі і заява влади

Міністерство культури України та Держкіно повинні зібрати авторів фільму "Стус" і громадськість, щоб роз'яснити ситуацію з видаленням зі сценарію кінокартини всіх згадувань про Віктора Медведчука.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Про ситуацію зі зйомками фільму про Василя Стуса. Неприпустимо, коли будь-хто намагається впливати на українське кіно і підміняти історичну правду на вигідну будь-кому. Ми не повинні з цим миритись!

Тому я доручаю керівництву Мінкульту та Держкіно в максимально стислі терміни зібрати авторів фільму та громадськість аби розібратись і зробити все можливе, щоб в стрічці історія мого земляка - справжнього патріота і борця за волю України Василя Стуса була розказана чесно, правдиво, повністю і без перекручувань. Це - справа честі!", - зазначив він.

У свою чергу журналіст і військовослужбовець Роман Кулик зазначив, що версії з приводу наявності у фільмі сцен з Медведчуком сильно різняться.

"Продовженні історії з фільмом "Стус": сценарист Артемій Кірсанов і Дмитро Ярошенко (грає роль Стуса) підтвердили, що в сценарії було кілька сцен із Медведчуком, включно зі сценою в суді, де Стус відмовляється від адвоката. Сценарист не відповідає за подальшу долю сценарію, тут все ясно. Ярошенко теж чув про тиск на продюсера з боку Медведчука. У свою чергу продюсер, Артем Денисов, говорить, що сцени з Медведчуком так і не були зняті - через і так роздутий хронометраж фільму (знову фейспалм, слабо уявляю, які сцени в його уявленні важливіші за ці). А вже сам режисер, Роман Бровко каже, що прибрав сцену через прохання Дмитра Стуса Х_Х. Той заперечує. Ох і страсті", - написав він у своєму Facebook.

Він упевнений, відповідальність за наявність у фільмі сцен з Медведчуком лежить на режисерах і продюсерах та ситуація вимагає відповіді на питання, чи були дзвінки і тиск з боку політика.

Також журналіст згадав слова глави Держкіно Пилипа Іллєнка про те, що якщо сцени були видалені з політичних мотивів, за цим буде певна реакція.

"Ну тут все ясно. Частину коштів на виробництво ще можуть не перерахувати компанії, залежно від розвитку історії. І тут вже рішення за продюсерами, режисером фільму і Держкіно. Мда, склалась до біса символічна ситуація", - резюмував Кулик.

Як повідомляв "Апостроф", журналісти ТСН висловили колективний протест проти участі в новому сезоні проекту "Танці з зірками" дружини лідера "Українського вибору" Віктора Медведчука, Оксани Марченко.