RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

Великий вівторок 2020: традиції і заборони другого дня Страсного тижня

14 квітня православні християни відзначають Великий вівторок - другий день Страсного тижня, який присвячений спогадам про земні страждання Христа. У цей день віруючі згадують, як Ісус відкривав своїм учням духовні істини, втілюючи їх у форму притчі.

"Апостроф" розповість, як правильно провести цей день і які заборони існують для другого дня Страсного тижня.

Великий вівторок: традиції

У другий день Страсного тижня виконується вся робота, пов'язана з одягом - прання, прасування, дрібний пошив. Господині готують одяг для всіх членів сім'ї, в якому вони підуть до церкви на Великдень. З Великого вівторка можна закуповувати продукти до світлого свята.

Віруючі в цей день відвідують церковну службу і просять Господа про здоров'я для всієї родини. А якщо немає можливості відвідати храм, то всі бажаючі моляться перед іконами вдома.

Читайте: Великдень вдома: священики розповіли, як це буде

Оскільки у Великий вівторок згадуються бесіди Христа, які він вів з учнями, то церква рекомендує почитати всією сім'єю Євангеліє.

У цей день можна займатися господарськими справами по дому, також не забороняється і робота в городі. У Великий вівторок багато господинь закінчують всі домашні справи, які не встигли виконати в перший день Страсного тижня.

Великий вівторок - час Великого посту, тому в цей день заборонені будь-які продукти тваринного походження. Дозволено вживання сирих овочів і фруктів, салатів без масла.

Що не можна робити у Великий вівторок'

14 квітня заборонено відвідувати будь-які розважальні заходи, а також шумно веселитися, співати і танцювати.

Заборонено вживати спиртні напої.

Не можна сваритися і лаятися, особливо з членами сім'ї. Також не рекомендується в цей день скаржитися на долю, обмовляти, а також нецензурно виражатися.