RU  UA

Унікальний арт-поїзд ГогольTrain: ніч розваг через півкраїни

Унікальний поїзд ГогольTrain прибув у Херсон. Відсьогодні там стартує мистецький фестиваль ГогольФест. Та для пасажирів арт-поїзда свято почалось ще учора. Святкування не стихало всю ніч.

Поїзд із Києва проводжав журналіст Апостроф TV Олег Булах. Як це було - дивіться у сюжеті ранкового випуску Апостроф News о 10:00.

Ресторан, бар, нічний клуб, арт-галерея та жива музика - це чартерний арт-потяг ГогольTrain, який на час поїздки перетворився на справжній центр сучасного мистецтва.

"Потяг - це результат спільної роботи усіх тут присутніх - і міністерств, і Укрзалізниці. І це того року перший, цього року другий легально забитий потяг у країнах Східної Європи", - сказав Денис Угорчук, креативний директор ГогольTrain.

На повному ходу пасажири танцюють під живу музику, п'ють коктейлі та насолоджуються роботами митців.

Вранці арт-потяг прибув на визначний мистецький фестиваль ГогольФест, який щороку відвідують сотні тисяч людей. У його програмі: музичні шоу, театральні постановки, художні виставки та багато іншого.

"Я сподіваюся, що наступного року буде можливість зробити його постійним. Не обов'язково міжнародним, але точно українським", - заявив Олександр Ткаченко, міністр культури та інформаційної політики

Фестиваль проходитиме кілька днів. 19 вересня його вже прийматимуть у Фастові, а 3 жовтня - у Дніпрі.