RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Музиканти масово відмовляються від концерту до Дня Незалежності в Києві: що відбувається

Деякі артисти, яким пропонували взяти участь в концерті, присвяченому 30-річчю Незалежності України в Києві, відмовилися від виступу.

Про це розповіла режисер концерту Катерина Царик в ефірі одного з телеканалів, пише УНН.

Деякі артисти братимуть участь у концертах до Дня Незалежності в інших містах і тому не зможуть виступити в столиці. Це, зокрема, групи "Друга ріка", Onuka, "Антитіла".

Відхилили пропозицію також група "Бумбокс" і Тарас Чубай.

Окрім того, за словами Царик, організатори довго вели переговори з рок-групою Green Grey, проте було вирішено все ж не допускати їх до участі в концерті.

"Ми дуже хотіли, щоб Green Grey виступив, ми вели переговори і ми створювали для них номер. Але, на жаль, після виходу в соцмережі відеозвернення одного з учасників, а саме Муріка, щодо мовного закону ... нас це все поставило в такий деякий шок. Нам здалося це дуже некоректним по відношенню до цього свята, тому нам довелося розлучитися на це свято", - уточнила Царик.

Як повідомляв "Апостроф", скандал навколо групи Green Grey отримав продовження. Музиканти анонсували сольний концерт на даху ЦУМу в центрі Києва. Наступного дня його скасували, пославшись на скандальні заяви вокаліста Дмитра Муравицького (Муріка) на адресу мовного закону. Сам же артист назвав це "поверненням у "совок".