RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Гарантує щасливе сімейне життя: цікавий звичай на Трійцю

Цього року в Україні велике церкове свято Трійцю відзначають 12 червня, у неділю. Як і будь-яке релігійне дійство, П'ятидесятницю супроводжують народні традиції та звичаї. Один із них пророкує щасливе сімейне життя за дотриманням деяких умов.

Про це розповіли в УНІАН.

Існує прикмета, у яку вірять молоді люди: якщо посвататися до нареченої у Трійцю, а побратися на Покров, то сімейне життя гарантовано буде щасливим. До того ж у цей день люди проводять масові гуляння із гучними застіллями, на які запрошують родичів, друзів і сусідів та частують їх найсмачнішими ласощами, адже це свято не потрапляє в жоден пост. Головною стравою свята вважають коровай.

Також на Трійцю прийнято декорувати будинки зеленню, а в храмах освячувати гілочки берези, які потім ставлять вдома, бо саме береза - головний атрибут свята - уособлює силу Святого Духа.

За два дні до Трійці обов'язково треба провести генеральне прибирання, тому що будь-яка робота на свято заборонена. А в суботу перед П'ятидесятницею варто поїхати на кладовище та поминути покійних.

Раніше "Апостроф" розповідав про головні традиції та прикмети на Трійцю.