RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Києві на дитячому майданчику виявили рідкісну змію: опубліковано фото

У Києві, на одному з дитячих майданчиків, знайшли рідкісного плазуна - сарматського полоза. Про це повідомила прес-служба Київського зоопарку.

"Ось такого дивного біженця з Причорномор'я або навіть з окупованого Криму привезла сьогодні у КиївЗоо патрульна поліція Києва. Раніше жовто-сірого переселенця "затримали" на дитячому майданчику", - йдеться у повідомленні.

У зоопарку додали, що це цілком безпечна для людини неотруйна змія. Цей вид занесено до Червоної книги України 2009 року з охоронним статусом "уразливий", він також знаходиться під захистом Бернської конвенції.

Найпростіше сарматського полоза зустріти у Криму, а також в Миколаївській, Одеській та Херсонській областях.

"Зараз планується його карантин, ветеринарна діагностика, тимчасова перетримка для відновлення сил, і переговори з фахівцями з випуску змія у природу - на рідних південних землях", - розповіли в зоопарку про подальшу долю тварини.

Нагадаємо, у березні 2017 року окупаційна влада Ялти розпорядилися закрити зоопарк "Сказка", що працював з 1990 року, і належить бізнесмену Олегу Зубкову, який гаряче підтримав окупацію Криму Росією.