RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Рішення суду по проспекту Ватутіна в Києві: В'ятрович нагадав схожий випадок з вулицею Бандери

Окружний адміністративний суд Києва відмовив ряду громадських організацій за позовом про заборону на зміні назви проспекту Генерала Шухевича в проспект Романа Шухевича.

"Рік тому та сама компанія зверталася до того ж судді із зверненям щодо вулиці Бандери. Тоді їм було відмовлено. Цікаво які нові аргументи вони знайшли для судді Арсірія цього року??" - іронічно прокоментував рішення суду директор Українського інтстітути національної пам'яті Володимир В'ятрович у Facebook.

Нагадаємо, раніше В'ятрович повідомив, що Київський окружний адміністративний суд не приймав рішення про заборону перейменування проспекту Ватутіна в Шухевича.

"Це так зване "забезпечення адміністративного позову", тобто кроки, вжиті судом на час, поки він буде розглядати справу по суті. Тобто тимчасово призупинено процес перейменування, але він не скасований і не визнаний протиправним", - написав він.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі розгорілася суперечка з приводу реакції поляків на перейменування проспекту Генерала Ватутіна на проспект Романа Шухевича.

Читайте найближчим часом інтерв'ю "Апострофу" з директором Українського інституту національної пам'яті Володимиром В'ятровичем щодо актуальних проблем державної української культурної та інформаційної політики.