RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Відновлення "Ікон революції" в Києві: автор графіті зробив несподівану заяву

Автор "Ікон революції" на вулиці Грушевського в Києві художник під ніком Sociopath назвав відновлення графіті "найсумнішою новиною".

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Вчорашня новина - найсумніша у історії з "Іконами Революції". Навіть після "доценків" і "рабіновичів" залишалася можливість реставрації автентичних символів Революції, і тепер їх дії виглядають менш глумливими ніж ті, що змусили фасад Грушевського сьогодні виглядати таким спаплюженим", - вважає художник.

Тепер, підкреслює, він відновлення графіті є остаточно неможливим.

"Найсумніше те, що вандальна акція організації "Новий Вогонь" остаточно знищила можливість будь-яких реставраційних робіт з відновлення оригінальних майданівських символів, і показала наскільки великим є бажання самопіару вкупі з людською дурістю, якій чомусь так сліпо потакають", - зазначив Sociopath.

Крім цього, він закликав правоохоронні органи звернути увагу на дії активістів, які повторно зробили графіті.

"Нанесені плями не мають нічого спільного зі справжніми революційними символами. Сподіваюсь, на цей раз самовільні дії Дмитра Різниченка і компанії на роль відновлювачів історичної пам'яті не залишиться поза увагою правоохоронних органів, а їх творчі недопотуги будуть засуджені громадськістю, яка не дозволяє маніпулювати собою", - констатує художник.

Як повідомляв "Апостроф", раніше за фактом знищення графіті "Ікони революції" було відкрито справу за ст. 298 КК України.