RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

​ЗМІ розповіли про проплачені мітинги проти АЗС в Києві: опубліковано аудіо і відео

Блогер та активіст Павло Тихий заявляє, що за пікетування заправок мітингарі отримують від 300 гривень за дві години.

За словами Тихого, пікети проти АЗС стали такими популярними, що одну заправку можуть атакувати відразу кілька різних груп, передає "Обозреватель".

“300 гривень за 2 години пікетування АЗС. На мітинги проти заправки збирають охочих через оголошення у соцмережах. А після закінчення пікету – тихенько роздають гроші, кидають плакати у сміття й розходяться. Акції проти АЗС стали такими популярними, що з пікетами виходять різні групи, які потім змагаються і сваряться в соцмережах, хто більш чесний і хто має право пікетувати заправників”, - написав Тихий.

Блогер знайшов оголошення в мережі про те, що в четвер на Дарниці планується пікет біля АЗС – на пікет шукали людей.

“Мене зацікавило одне оголошення через тематику акції – пікетувати зібрались одну з АЗС. І усіх АЗС, що я знаю, зараз професійно пікетують тільки ОККО. Тому стало цікаво, а чи не наші це псевдо-активісти? Як же так, якщо нещодавно політичні діячі з Ревуцького били себе в груди і казали, що на подібні акції виходять за покликом серця. Я, звісно, вірю, але про всяк випадок вирішив ще й перевірити”, - пише блогер.

Тихий зателефонував за вказаним номером і там йому озвучили суму в 300 гривень за акцію. Пікетувати планували АЗС ОККО на Привокзальній 1а.

“Я не здивувався, коли побачив у четвер ввечері відео-стрім із мітингу під заправкою ОККО на Привокзальній, 1а. Очевидно, що і без мене бажаючих заробити 300 гривень знайшлось вдосталь”, - пише Тихий.

За словами блогера, наступного дня проходив пікет іншої групи пікетувальників, після якого з учасниками мітингу розрахувались.

“Моє сподівання, що хоч хтось мітингує не за гроші, розбилось. Швидше за усе, я приїхав на кінець дійства. Якраз застав розрахунок за “протест місцевих мешканців”. Вони пішли розраховуватись. Кинули банер із закликом проти заправки на Ревуцького і отримали від жіночки гроші. Розрахувались, трошки погомоніли, посміялись і пішли в інший бік”, - пише у блозі Тихий.

Блогер додає, що перед святами завжди збільшується і попит, і пропозиція на ринку протестувальних послуг.

“Мене здивувало, що дві різні групи пікетують одну й ту саму мережу заправок. Більше того – попит на ці мітинги на стільки великий, що мітингувальники сваряться між собою за дійну корову. У групах обмінюються взаємними звинуваченнями, у кого акція була справжня, а у кого – замовна. Сміявся. Краще би з’ясовували, у кого більше платять”, - резюмував блогер.

Як відомо, представники декількох політичних партій та активісти від імені мешканців вулиці Ревуцького пікетують мережу АЗС ОККО з вимогою зупинити будівництво заправки на Позняках.