RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Вбивство Аркадія Бабченка: в мережі назвали замовника і жорстко пройшлися по Путіну

Замовником вбивства відомого російського журналіста Аркадія Бабченка в Києві могла бути тільки Росія.

Таку думку під час інтерв'ю висловив російський і український журналіст Айдер Муждабаев, відео якого опубліковано на YouTube.

"Ніякого іншого замовника, крім влади РФ я не бачу", - уточнив він.

Соцмережі шокувало вбивство журналіста Аркадія Бабченка в Києві. Більшість з користувачів крім того, що не цурається скорботи, висловлює аналогічну з Муждабаевим точку зору.

Крім того, в мережі з'явилася яскрава карикатура з приводу причетності президента Росії Володимира Путіна до вбивства Аркадія Бабченка. Вона настільки влучно відображає реальний стан речей, що коментарі явно зайві.

Читайте також: Я тій країні, Росії, всі борги віддав - Аркадій Бабченко

Не сумнівається у винності путінського режиму в смерті Бабченка і відомий український журналіст Петро Шуклінов.

"Терористична організація Російська Федерація постукає в кожні двері. До кожної родини! До 15-річній дівчинці Дарини вона прийшла зі снарядом. До Павла Шеремета - з бомбою. До Аркадія Бабченка - пострілом в спину. І до тисячів українців - в тисячі сімей за роки війни. І вона все ще там - на вашому порозі. Розумієте? Не сховаєтесь від цього. Не подінетесь нікуди. Не втечете. Можна цей виклик прийняти тільки з прямою спиною. Тільки на повний зріст встати і захищати себе і свою сім'ю від російської свині. Поки ця свиня не здохне. Ось так відверто - битися за себе, за своїх дітей і сім'ю", - написав він.

Відзначимо, що злочинці, які вбили Аркадія Бабченка залишили сиротами шістьох дітей. Мало хто знав про те, що журналіст виховував прийомних дітей. Як передає Telegram-канал Методичка, троє з них доводяться один одному рідними братами і сестрами. Опікуном дітей є мати Аркадія - Юлія Олександрівна. Діти були складними.

"Вони крали, не вміли їсти тверду їжу, прати свою білизну, серйозно відставали у розвитку, боялися виходити на вулицю, ховали речі і їли фрукти і овочі з шкіркою. У кого-то був панкреатит, хтось боявся виходити на світло, а в однієї дівчинки був відсутній жувальний рефлекс. Люда до семи років не розмовляла, Світлана не знала, що таке виноград", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", раніше з'явилися подробиці з біографії Бабченка.