RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

У Києві відкрили правовий клуб "Pravokator": що це означає

У Києві днями відбулося відкриття п’ятого міжрегіонального правового клубу "Pravokator".

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Такі Майданчики як "Pravokator" перетворюють Україну на модель, яка може бути прикладом для наслідування. Ми будемо продовжувати допомагати цій системі, аж поки вона не досягне загальновизнаного успіху", – заявив під час відкриття виконавчий директор Міжнародного фонду "Відродження" Олександр Сушко.

У відкритті клубу також взяли участь Міністр юстиції України Павло Петренко, посол США в Україні Марі Йованович, тимчасово повірений у справах посольства Канади в Україні Руслан Кац, директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк та інші гості.

У свою чергу Петренко зазначив, що відкриття міжрегіональних правових клубів стало наступним етапом у розвитку системи безоплатної правової допомоги.

"Перший такий клуб ми запустили в роботу 30 березня у Дніпрі. Потім аналогічні заклади відкрили двері у Львові, Одесі та Харкові. І сьогодні ми завершуємо формування системи правових клубів та урочисто відкриваємо "Pravokator" у Києві", - зазначив Петренко.

За словами посла США в Україні Марі Йованович, для неї честь бути частиною проекту створення правових клубів, які стали місцем для навчання працівників системи безоплатної правової допомоги. Вони стали ресурсом як для навчання, так і базою даних для людей, які мають питання і можуть тут знайти відповіді на ці питання.

"Pravokator" - це заклад нового формату, який забезпечить подальший розвиток системи надання правової допомоги громадянам та створить передумови для переходу на якісно новий рівень надання правових послуг – забезпечення правової обізнаності та посилення інституційної спроможності громад.