RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Як у Києві розбирають скандальну прибудову на Майдані і кому приготуватися: нові деталі і фото

Рішення про знесення приватної надбудови на даху будинку на Майдані Незалежності у Києві було прийнято на рівні міської влади і воно має достатню базу аргументації.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив радник КМДА Максим Бахматов.

Він зазначив, що у влади міста є документи, які підтверджують незаконність будівлі, зокрема про те, що власник жодних дозволів на її зведення не отримував. Також радник опублікував нові фото зі знесення від працівників комунальних підприємств.

"Жодних дозвільних документів на спорудження на даху цього "страшка" ніхто не видавав: ні місто, ні держава. Посилання на реконструкцію критики не витримує, бо вже після реконструкції об’єкт ввели в експлуатацію, про що є відповідний акт. При цьому, геометричних параметрів даху будинку не змінювали. На подібні зміни, якщо було бажання, потрібно отримувати дозволи.Демонтаж відбувається щоб не допустити виникнення надзвичайної ситуації, пов’язаної із ризиком для життя та здоров’я людей. Рішення привести конструкції покрівлі житлового будинку до первісного стану ухвалила постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій", - зазначив він.

Бахматов назвав наступні "цілі" міської влади – ті будівлі, які не мають достатньо дозвільних документів та псують зовнішній вигляд районів міста, де були зведені.

"Здійснюємо інвентаризацію об’єктів, де в різні часи здійснювали надбудови, прибудови до будинків. Зокрема, у центральній частині міста. Якщо прибудова/надбудова несе загрозу конструктивним характеристикам будівлі, порушує законодавство – будемо домагатися знесення. Досвід є і на Десятинній, і на Андріївському узвозі, і тепер на Майдані Незалежності. Приготуватися: незаконному будинку на Музейному провулку, "Будинку-монстру" на валах", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Києві у будинку за адресою Софіївська на Майдані 1/2 почали зносити незаконну надбудову, що псувала вигляд історичного будинку.