RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

​Простіше російською: в мережі розгорівся скандал через мову в київській школі

В одній зі шкіл Києва дітей нібито навчали російською мовою, пояснивши це тим, що вони українською не зрозуміють термінологію.

Про це повідомляє виконавчий директор благодійного фонду "Свої" Ірина Кошкіна на Facebook-сторінці.

Інцидент стався на занятті в школі роботехніки та програмування. Там викладач читав програму російською мовою, а не українською, як це зазначено в самому навчальному закладі. За словами вчителя, так діти краще розуміють терміни в IT-сфері.

Однак деяких батьків обурив цей факт. Вони написали на сторінку школи в Facebook. Їм відповіли, що дійсно деякі уроки ведуть російською, на прохання учнів. Однак в основному викладання в навчальному закладі проводиться на рідній мові.

Незабаром в головному офісі RoboCode заявили, що їх викладачі спілкуються як на українській, так і на російській мовах.

"Головний офіс RoboCode приносить вибачення про надання некоректної інформації працівника call-центру про викладання українською мовою в конкретній філії. Також приносимо вибачення за некоректні висловлювання співробітників, які базувалися на позиції, що специфіка термінології робототехнічної сфери ускладнює викладання в мережі шкіл RoboCode українською мовою. Ми підтримуємо позицію, що жодна термінологія не є перешкодою у викладанні українською мовою", - заявили в прес-службі.

Також там запевнили, що з повагою ставляться до права на отримання якісних послуг українською мовою і продовжать ефективно працювати над переведенням всіх шкіл RoboCode на викладання українською мовою відповідно до запиту суспільства.

Користувачі мережі також прокоментували ситуацію.

Як повідомляв "Апостроф", в Києві знайшли присутність "русского мира" в одному з відділень "Укрпошти" .