RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Під Києвом продавали "ліві" тести на коронавірус: фото

Під Києвом, в Ірпені, поліція затримала 38-річного чоловіка, який продавав несертифіковані тести для визначення коронавірусу Covid-19, за одну одиницю яких довірливі покупці відстібали 750 гривень.

Про це повідомляє департамент кіберполіції НПУ.

"Встановлено, що фігурант, використовуючи месенджер, розмістив оголошення про продаж тесту на короновірус в одній зі спільнот. Ціна одного такого тесту становила 750 гривень. Згідно з інформацією Міністерства охорони здоров'я України, зазначений тест не отримав декларацію про відповідність в Україні. Крім цього, в Держлікслужбі відзначили, що у відповідному Реєстрі осіб відсутня інформація щодо особи, відповідальної за виробництво медичних виробів для діагностики Covid-19", - йдеться в повідомленні.

Тепер затриманий буде зобов'язаний сплатити штраф у розмірі 17 500 гривень. Також в поліції уточнили, що вилучили у чоловіка 300 тестів, а також склали на нього адміністративний протокол.

Як повідомлялося, раніше в Україні розповіли про аферистів, які заробляють на коронавірусі, які продають неіснуючі ліки від нього.

Докладніше про пандемію коронавірусу і загрози для економіки України читайте в матеріалі "Апострофа": Економіка на карантині: скільки втратить Україна через коронавірус.