RU  UA  EN

Пʼятниця, 31 травня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

31 травня

Всі новини

Кличко зробив важливу заяву про послаблення карантину в Києві

У Києві вже розробляють плани поступового ослаблення обмежень карантину, проте вводити їх в дію поки не поспішатимуть.

Німеччина послаблює карантин, а Україна в очікуванні піку: як змінюється ситуація з коронавірусом (оновлюється)

Про це на брифінгу заявив мер столиці Віталій Кличко.

За його словами, поетапний вихід з карантину планується після того, як буде подолано пік поширення коронавірусу, який в Україні очікується через один-два тижні.

"Хочу зазначити, деякі європейські країни, що вже пройшли пік захворювання, починають послаблювати обмеження. Але дуже обережно і поволі. Я спілкуюся з мерами міст Європи, з очільниками деяких держав. Аналізую, як і що вони роблять у цій ситуації. План поетапного послаблення обмежень розробила і столиця. Ми розуміємо, що бізнес повинен працювати, що місто має розвиватися. Що потрібно"оживляти" економіку", - говорить Кличко.

Мер також зазначив, що станом на ранок 21 квітня загальна кількість підтверджених випадків коронавірусу в Києві становить 850 осіб. За добу у 49 осіб підтвердили захворювання, з них - у двох медиків. Також за минулий день в Києві зафіксували дві смерті людей з діагнозом коронавірус.

Як раніше повідомляв "Апостроф", карантин в Україні планується продовжити до 12 травня, однак при цьому в Міністерстві охорони здоров'я планують пом'якшити його умови і дозволити відвідування деяких об'єктів.