RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Місто може "задихнутися": експерт вказав на несподіваний наслідок карантину в Києві

Введені урядом обмеження на пересування громадським транспортом в Києві можуть привести до того, що жителі міста навіть після карантину пересядуть на авто і тим самим сильно зіпсують екологічну ситуацію в місті.

Про це повідомив в коментарі "Апострофу" експерт по міській логістиці Дмитро Беспалов.

"Карантин, заблокувавши громадський транспорт, перетворив його в спецперевезення. Це дуже поганий сигнал, основним засобом пересування став автомобіль. В майбутньому це сильно відгукнеться. Після карантину я не уявляю, як вмовити людей зробити місто орієнтованим на громадський транспорт і відмовитися від авто. Також висока ймовірність інвестицій в особисті авто, люди будуть купувати активніше", - заявив експерт.

Він уточнив, що український уряд став унікальним у питанні громадського транспорту, заблокувавши його фактично в умовах пандемії, в той час, як в інших демократичних країнах людям йдуть назустріч і піклуються про комфорт їх пересувань.

"В інших країнах, наприклад, в США, збільшують кількість одиниць громадського транспорту, навіть робили його безкоштовним. Наш уряд живе на іншій планеті, вони відкривають театри і салони краси, не розуміючи, що люди до них не доїдуть. Ніхто з тих, хто приймав це рішення, не їздить на громадському транспорті і не розуміє, що для людей це єдина транспортна можливість", - зазначив він.

Тим часом на початку квітня Київ внаслідок пожеж у Чорнобильській зоні побив рекорд по забрудненості повітря і очолив список міст світу з найгіршою екологією.

Детальніше про те, як в Україні будуть запускати громадський транспорт після карантину, читайте в матеріалі "Апострофа": Двері закриваються: коли громадський транспорт в Україні знову поїде.