RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Ресторатори в Києві влаштували незвичайний протест проти карантину: фото і відео

У суботу, 2 травня, ресторатори Києва провели акцію під Офісом президента України Володимира Зеленського з вимогою дозволити відкриття літніх терас під час карантину.

Новий удар по Британії і "псевдовибори" в Польщі: як коронавірус змінює світ (оновлюється)

Про це в Facebook написав координатор експертних груп Економічної експертної платформи Олег Гетман.

Учасники акції розставили столики біля будівлі ОПУ, імітуючи літній майданчик ресторану. Всім бажаючим поїсти безкоштовно роздали гречку з котлетами.

Як пише Гетман, мета акції - нагадати Кабміну про безпідставність заборони на роботу закладів громадського харчування на відкритому повітрі, за виконання умов безпеки. Він підкреслив, що робота таких установ не більше небезпечна, ніж робота супермаркетів, станцій технічного обслуговування і т.д. (які давно працюють).

"Тому чекаємо важливих змін в Постанові 211 на наступному тижні, сподіваємося на припинення більшості необґрунтованих заборон з 12 травня і реалізацію в новій редакції Постанови саме ризикоорієнтованих карантинних заходів, які в багатьох країнах вже зупинили епідемію, не вбиваючи бізнес", - резюмував він.

Фото з акції опублікувала і її учасниця Надя Хачатурова.

Як повідомляв "Апостроф", в Голосіївському районі Києва поліцейські виявили ресторан, який працював всупереч карантинним обмеженням.