RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

"Не повторювати помилок центральної влади": Марина Порошенко звернулась до Київради через програму розвитку Києва

Програма економічного і соціального розвитку Києва у 2021, яку винесли на засідання Київради, не відповідає ні вимогам часу, ні очікуванням киян.

Про це заявила голова постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціальної політики, депутат фракції "Європейська Солідарність" Марина Порошенко.

Вона зауважила, що в бюджеті столиці скорочується фінансування охорони здоров’я, натомість виділяються мільярди на проекти, які не будуть завершені у 2021.

"Сьогодні кияни отримають перший сигнал - чи не помилилися вони з вибором. Чи дійсно обрали близьку до людей київську владу, яка з перших кроків готова правильно розставляти пріоритети, захищати інтереси виборців, а не ошукувати їх, виконуючи домовленості з кураторами з Банкової. І наскільки місцева влада відчуває виклики, які стоять перед столицею у наступному році", – зауважила Марина Порошенко.

Вона зазначила, що у фракції "Європейська Солідарність" детально вивчили проект Програми економічного і соціального розвитку Києва.

"У нас є великі сумніви, що ця програма відповідає як вимогам часу, так і очікуванням киян. Перше, на що повинні зараз йти кошти - це точно не на сумнівне "велике крадівництво", а на охорону здоров’я та соціальний захист наших громадян. Але в програмі, яка нам пропонується, ми цього не бачимо", – наголошує Порошенко.

"На державному рівні ми бачили, до чого призводять хаотичні, непідготовлені та нелогічні рішення. Наше завдання як депутатів - не повторювати помилок центральної влади, яка шалено втрачає довіру і підтримку", - переконана Марина Порошенко.

Вона нагадала, що після аудиту депутатів з "Європейської Солідарності" Київрада віднайшла і перерозподілила 422 млн грн, які спрямували в лікарні.

"Ми були здивовані, чому цього не було зроблено раніше. Вчасне реагування - це елемент ефективного управління. Добре, що наше рішення створило можливості медзакладам в цьому році закупити необхідне для лікування хворих на коронавірус", - вважає Марина Порошенко.

"Поправки, які я та мої колеги по фракції, внесли до Програми, стосуються нагальних питань. Натомість в розданому проекті вони проігноровані. Ми бачимо викривлення пріоритетів. З одного боку - мільярди на великі проекти, які ніхто не збирається завершувати в наступному році. З іншого - скорочення фінансування медицини, під час пандемії", - обурюється голова профільної комісії.

"Ці ризики не дають "Європейській Солідарності" аргументів голосувати за цю програму в тому вигляді, в якому нам її нав’язують. Ми не зможемо цього зробити, поки вона не стане дійсно соціально і економічно орієнтованою на киян", - резюмувала Марина Порошенко.