RU  UA

Водохреще-2021 умовах коронавірусу: як пройшли святкові купання в Києві

Через карантин масові купання на Водохреще скасували у багатьох містах України. Незважаючи на це, у столичному Гідропарку зібралося чимало охочих скупатися у крижаній воді. Людей не зупинив навіть 17-градусний мороз.

Подробиці – у сюжеті Апостроф News о 17:00 на Апостроф TV.

Кияни приходили на традиційні купання у плавках, з рушниками і без масок. Не зупиняє сміливців ані тріскучий мороз, ані карантин.

"Ой, чудові враження. Дуже чудові. Можна отримати такий заряд енергії, бадьорості, що вистачає на цілий рік", - зазначила киянка.

"Я роблю це для оздоровлення. І я купаюся не тільки кожного року. Я купаюся кожну зиму, кожну неділю", - наголосив чоловік, який вийшов із води.

Готуються до пірнання в ополонку люди по-різному. Одні перед зануренням роблять руханку, а інші - приймають контрастний душ або просто збираються з духом.

"Головне – налаштуватися. А далі – як піде", - пожартував один із пірнальників.

Однак рятувальники радять не гарячкувати та готуватися до процедури сумлінно.

"Найкраще щоденно приймати контрастний душ і холодний в тому числі. Ноги можна омивати холодною водою, щоб організм звик до перепадів температури", - розповів керівник рятувально-водолазної служби на Гідропарку Генріх Студзінський.

Лікарі запевняють, що енергійна розминка - обов'язкова умова перед зануренням. Заходити у воду варто поступово. Залишатися в ній слід не більше п'яти секунд. Правильно виходити теж треба вміти.

"Для того, щоб не мерзнути після води, найкраще - це не мати на собі одежі. Тому що коли є одежа, вона забирає тепло. Треба одразу витертися рушником сухим, одягнутися у теплу одежу і попити гарячий чай", - додав Студзінський.

Обережними варто бути і з алкоголем. За словами медиків, він не зігріває, а лише створює ілюзію тепла та призводить до його втрати.

У Гідропарку сьогодні було спокійно. Однак, у разі чого рятувальники були готові прийти на допомогу. Пірнальників же закликали бути відповідальними та прислухатися до власного здоров'я.

Таку ж пораду дав киянам і міський голова Віталій Кличко. Потім мер Києва і сам пірнув в ополонку біля парку Дружби Народів.