RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Беруть усі - від санітарок до лікарів: в мережі детально розповіли про хабарі в відомому пологовому будинку Києва

Українцям, щоб безпечно народити дитину, доведеться дати великий хабар.

Про це у своєму Facebook розповів відомий видавець Марко Мельник.

За його словами, якщо люди відмовлятимуться давати хабар лікарям, то вони не матимуть гарантій, що в пологовому будинку зроблять усе правильно і професійно, коли ваша дитина буде народжуватись.

Мельник розповів, з чим йому довелося зіткнутися у Інституті педіатрії, акушерства і гінекології в Києві.

"Виявилось, що гроші тут просили всі: від санітарок до анестезіологів. Та я вирішив цього разу поводитись тихо з міркувань, про які вже сказав... Якщо ви берете такі хабарі й не створюєте бодай елементарних умов для вагітних та породіль, тримаєте їх у палатах розміром з комору та аварійних будівлях — хто ви? Дайте відповідь собі: ви лікарі чи жадібні потвори. Невже неможливо офіційно оголосити вартість послуг і легально отримати гроші, надавши натомість якісне обслуговування і людські умови для мам і неповлят?", - продовжив видавець.

За словами чоловіка, лікар-акушер, глянувши в конверт, у який попросила покласти суму на розсуд для неї, побачила там $100 і кинула цей конверт його дружині назад зі словами: "Я за свою роботу отримую стільки, що це буде моїм подарунком для тебе".

Документи для дитини він зміг забрати у лікарні лише з третьої спроби, а коли він починає згадувати цей пологовий будинок, то дружина видавця одразу плаче.

Раніше ми розповідали, що в Одесі чоловік влаштував дружині помпезну виписку з пологового будинку.