RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Ворог знову атакував Київ та Львів дронами-камікадзе: у яких ще областях лунали вибухи

У ніч на 19 травня російські окупанти здійснили вже десяту повітряну атаку на Київ. Агресор використав дрони-камікадзе Shahed, які були знищені на підльоті до столиці.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на Telegram начальника Київської міської військової адміністрації Сергія Попка.

Читайте також: Українська ППО помножила на нуль російський "аналоговнєт": що відомо про ракету "Кинджал"

"Остання повітряна тривога в столиці пов'язана із застосуванням агресором БПЛА. За попередніми даними, рашисти знову запустили по столиці баражуючі боєприпаси Shahed", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що це був напад у кілька хвиль з короткими інтервалами між атаками.

"Такою тактикою кремлівське зло намагається виснажити нашу ППО, а також психологічно впливати на громадянське населення. Усі виявлені ворожі повітряні цілі, які рухалися у напрямку Києва, були знищені силами та засобами ППО, і ударів по Києву не допущено", - наголосив Попко.

Також у ніч на 19 травня вибухи лунали у Київській, Чернігівській, Миколаївській, Дніпропетровській, Рівненській, Хмельницькій областях та у Кривому Розі. Скрізь успішно спрацювали системи ППО. У моніторингових групах повідомлялося про безпілотників та запуск Росією ракети "Калібр". Близько 3 години ранку в соцмережах писали про вибухи у Волинській області, а близько 4 ранку – у Львівській області.

У Кривому Розі є влучення по приватному промисловому підприємству. Постраждала 64-річна жінка, яку госпіталізували у важкому станi. Є суттєві руйнування цехів, знищене обладнання. Одразу кілька будівель загорілись. Також пожежа виникла у чотириповерховій адмінбудівлі.

За попередньою інформацією, вночі у Львові росіяни атакували "Шахедами" обʼєкт критичної інфраструктури міста. Постраждалих немає. Про це повідомив міський голова Андрій Садовий.

Під час нічної атаки сили ППО знищили 16 безпілотників і три ракети "Калібр", повідомили у Повітряних силах. Загалом було зафіксовано пуски 22 "шахедів" та 6 "Калібрів", які здійснювали з північного та південно-східного напрямків.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що 16 травня Росія завдала масованого ракетного удару по Україні з використанням гіперзвукових ракет "Кинджал".

Вас також може зацікавити:

Удар по ЗРК Patriot: у Білому домі озвучили нові деталі

Усі "Кинджали" збиті, це справжній "Залізний купол": екс-командувач ДШВ оцінив роботу української ППО

Будуть розповідати про "бази НАТО": з'явилися фото наслідків ударів РФ по Тернополю