RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

В Києві топ-чиновник допомагав депутатам ухилятись від мобілізації: фото "героя"

Керівника апарату Київської міської військової адміністрації спіймали на допомозі столичним депутатам в ухилянні від несення військової служби.

Про це повідомила пресслужба ДБР.

Читайте також: "Футбольний фронт" важливіше реального: військовий розповів про "схематоз" з мобілізацією

Як з’ясувалось, він незаконно "направляв" депутатів з військової частини нібито у відрядження до військової адміністрації Києва.

"Посадовець сприяв в оформленні липового "відрядження" трьом міським депутатам та одному з їхніх помічників. Незаконному перебуванню у КМВА сприяв командир однієї з військових частин тероборони, де чоловіки мали проходити службу за мобілізацією. Фігуранти впродовж майже року не з’являлись на військову службу, проте отримували грошове забезпечення із частини", - розповідається у повідомленні.

ДБР зазначає, що у серпні 2023 року усім чотирьом було повідомлено про підозру в ухиленні від несення обов’язків військової служби, що вчинене групою осіб за попередньою змовою. Наразі, про підозру за цими ж статтями повідомлено високопосадовцю КМВА, який сприяв оформленню липового відрядження. Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Раніше ми писали про те, як ТЦК проводить вибіркову мобілізацію на Буковелі і навколишніх селах

  • Вас також може зацікавити:

"Закордонна" мобілізація : що кажуть країни Європи про видачу чоловіків Україні

Гравцям клубу УПЛ вручили групову повістку: озвучена назва команди

Мобілізація з 25 років і інші зміни: яким може бути новий закон з урахуванням правок Залужного

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.