RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

"Футбольний фронт" важливіше реального: військовий розповів про "схематоз" з мобілізацією

Відомий блогер, військовий журналіст і письменник Серж Марко прокоментував нещодавній скандал із вручення повісток від ТЦК гравцям футбольного клубу "Оболонь" та розповів, як поламати схему ухиляння від мобілізації.

Про це блогер написав у Facebook.

Читайте також: Гравцям клубу УПЛ вручили групову повістку: озвучена назва команди

Серж Марко пише, що судячи з усього, футбольний фронт для нашої держави важливіший, ніж загроза втрати Авдіївки, Краматорска, Славʼянська та Купянська. Та питання не лише у ФК, адже, на його думку, проблема значно глобальніша.

Він пояснює, що в Україні є чимало держпідприємств та великих підприємств, які під час війни по закону повинні дати певний відсоток співробітників у військкомат, однак є схеми, що дозволяють їм уникати цього.

"Так ось, директора цих підприємств йдуть до депутатів, та інших представників влади, і домовляються, щоб їх підприємство Кабінет Міністрів України вніс у список критичних підприємств. І влада це робить. Директор - молодець. Він захищає своє підприємство і своїх робітників. Йому важливо щоб в ці буремні часи це підприємство працювало. Ось тільки виходить, що йому неважливо, на якій стороні буде працювати це підприємство", - пояснює він.

Марко зазначає, що після того, як влада поставила нових воєнкомів на місцях, ситуація ніяк не змінилась, адже вони ніхто на нових місцях у регіонах, їх там ніхто не знає, ніяких важелів впливу вони не мають.

"І все що їм залишається - бігати по спортзалам та барам. І всі дивуються - як же так, схематоз з "критично важливими підприємствами" став на схему, а мобілізація неочікувано зірвалася. Хто винний? Ну звісно Залужний. І я передивився те що пропонує влада в новому законі по мобілізації і не побачив щоб там хтось передивлявся цей список. Неначасі. Ось коли все йо*неться на фронті - ось тоді і почухаються. Нам же так ахєренно воювати зараз в співвідношенні 1 до 7, якщо не встоїмо - то це проблема військового керівництва, що не вміють воювати, а не системи що зробила вчасну мобілізацію неможливою", - обурився військовий журналіст.

На останок він звернувся до нардепки Мар'яни Безуглої і дав їй конкретну ідею, як зрушити цю тупикову ситуацію з місця.

"Зробіть комісію та передивиться весь список "критично важливих підприємств", та заберіть з списку ті, хто не є критично важливими. Ви дуже здивуєтесь, скільки там цікавого. Можете почати з футбольного клубу. Як син колишнього професійного футболіста скажу так - немає там нічого критично важливого", - підсумував Марко.

Раніше ми писали про те, яким може бути новий закон з урахуванням правок Залужного.

  • Вас також може зацікавити:

В Україні завершили перевірку реєстру "Оберіг": яких змін чекати військовозобов’язаним

Підготовка перед відправкою на фронт: скільки часу мають навчати мобілізованого

"Закордонна" мобілізація : що кажуть країни Європи про видачу чоловіків Україні

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.