RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Заборона ВКонтакте у Україні: експерт вказав на небезпеку тотальної цензури

Полювання за антиукраїнськими сайтами може стати приводом для введення тотальної цензури в Україні і використовуватися владою для розправ над політичним супротивниками.

Таку думку в коментарі "Апострофу" висловив аналітик "Донецького інституту інформації" Віталій Сізов.

"Завжди сильна спокуса після блокування "шкідливих сайтів" починати блокувати інші за реальними, а часом надуманими причинами. Це питання конфлікту між громадянськими свободами і забезпеченням безпеки. Необхідно зважувати загрози і можливі ризики для громадських свобод", - зазначив він.

На його думку, більшість сайтів, які підпадають під характеристику сепаратистських або антиукраїнських не володіють реальним впливом на українську аудиторію.

"Тим не менш, політично таке рішення може принести тимчасові профіти для влади на хвилі патріотизму і на тлі низького рівня довіри і рейтингів. Блокування сайтів - рішення, продиктоване політичними міркуваннями, цілком в контексті ігор на дусі патріотизму, щоб показати боротьбу з російською агресією без будь-яких жертв", - підсумував Сізов.

Докладніше про перспективи очищення українського сегменту мережі від антиукраїнських ресурсів читайте в матеріалі "Не тільки ВКонтакте: в Україні хочуть заборонити ще 20 сайтів", опублікованому на "Апострофі".