RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Вчені зробили дивне відкриття про побут стародавніх римлян

Археологи дійшли висновку, що в давньоримському місті Помпеї існувало сортування сміття, яке в подальшому використовували для будівництва або перепродажу.

Про це повідомляє The Guardian.

Археологи досліджували пагорби сміття, викинутого за межі міських стін поруч з Помпеями. Раніше вважалося, що ці кургани утворилися в результаті землетрусу, який стався за 17 років до виверження вулкана.

За словами професора Еллісон Еммерсон, яка займається дослідженням Помпеї, сміття знаходилося майже по всій зовнішній стіні міста. Деякі кургани були висотою в кілька метрів, в них знайшли, зокрема, залишки амфор, розбиті плитки.

Як вважають вчені, стародавні римляни могли повторно використовувати сміття в будівництві, наприклад, для зміцнення підлоги, будівництва стін.

Як додала Еммерсон, майже на всі стіни, виготовлені з відходів, наносили малюнки, щоб приховати неоднорідність будівельних матеріалів.

Як повідомляв "Апостроф", нові дослідження італійських антропологів з високою ймовірністю підтверджують, що череп знатного римлянина, виявлений на початку ХХ століття на розкопках давньоримського міста Помпеї, може належати полководцю і письменнику Плінію Старшому, який загинув в 79 році нашої ери під час виверження Везувію.