RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В Ісландії виявили унікальну знахідку часів вікінгів: фото

В Ісландії, в муніципалітеті Фьярдабіггд, археологи знайшли стародавнє поселення вікінгів. Знахідка є свідченням того, що заселення острова почалося за багато років до офіційно прийнятої дати.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Heritage Daily".

Відзначимо, всі збережені писемні джерела стверджують, що заселення острова почалося близько 874 року. Першим вікінгом, який ступив на землі Ісландії для її колонізації, вважається Інгольф Арнарсон. Підтвердження, що діяльність людини на острові почалася саме в той час, знаходили і археологи.

Однак, розкопки, що тривали з 2015 року під керівництвом археолога Бьярне Ейнарссона, виявили більш ранні докази існування поселень вікінгів у вигляді довгих будинків. Фундамент одного з них і розкопали археологи. Його датували 800 роком. Встановлено, що будинок мав довжину 40 м і використовувався в якості сезонного табору мисливців на моржів.

Близько 874 року над фундаментом надбудували іншу садибу. В шарі, де вона розташовувалася, виявили 93 намистини і 29 срібних предметів, зокрема римські і близькосхідні монети.

Як повідомляв "Апостроф", раніше вчені з Великобританії відтворили портрет жінки-вікінга, яка загинула на території Норвегії понад 1000 років тому.