RU  UA  EN

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

Всі новини

Метеорит, який впав на Землю, розкрив несподівану таємницю Марса: фото

Група палеонтологів з Токійського університету, дослідивши метеорит з Марса, знайдений в пустелі Сахара, прийшла до висновку, що 4,4 мільярда років тому на Червоній планеті могла існувати вода.

Про це пише Mail Online.

Мінеральний склад марсіанського метеорита NWA 7533, виявленого в 2012 році, показує хімічні ознаки окислення, яке могло статися при утворенні води.

Метеорит масою 84 грама був частиною небесної скелі, яка розпалася при вході в атмосферу Землі.

Вченим-планетологам вже добре відомо, що вода на Червоній планеті існує не менше 3,7 мільярда років. Однак дослідивши найстаріший з наявних на Землі метеорит WA 7533 і його мінеральний склад, вони дійшли висновку, що вода на Марсі існувала ще на 700 тисяч років раніше.

"Магматичні уламки або фрагменти породи в метеориті утворені з магми і зазвичай виникають в результаті ударів і окислення. Це окислення могло статися, якби вода була присутня на поверхні, або в корі Марса 4,4 мільярда років тому під час удару, який розплавив частина кори", - пояснив автор дослідження професор Такаші Мікучі з Токійського університету.

Як повідомляв "Апостроф", раніше вчені виявили в складі метеорита, який впав в замерзле озеро в Мічигані 16 січня 2018 року, органічні сполуки. Ці молекули, що містять углерод, складають основу амінокислот, жирів, ДНК і інших біологічних матеріалів, необхідних для зародження життя.