RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Не такі, як у нас: вчені зробили цікаве відкриття про руки неандертальців, фото

Вчені Школи антропології та охорони природи Кентського університету в Британії досліджували анатомію кісток руки неандертальців.

Про це повідомляє CNN.

Вивчення кисті і пальців показали, що неандертальці дуже вміло поводилися зі списами, молотками та іншими знаряддями праці з довгими ручками. Антрополог Амеліна Бардо помітила різницю в формі і структурі великих пальців і кистей неандертальців і сучасних людей.

Для дослідження зібрали кістки рук п'яти різних неандертальців. Їх порівняли з древніми Homo sapiens, а також з сучасними людьми. В рамках цього стало відомо, що великий палець неандертальців мав здатність більше витягуватися і згинатися в бік. Однак він значно гірше згинався всередину і рухався в сторони.

Така анатомічна здатність допомагала їм користуватися зброєю, але також це і заважало користуватися дрібними предметами, затискаючи їх між пальцями.

Більше від неандертальців відрізняються сучасні люди, ніж Homo Sapiens. Вчені відзначили, що даний фактор показує хід еволюції за останні сто тисяч років. Люди з часом пристосовувалися до роботи з голками, скребками без ручок й іншими дрібними предметами.

Як повідомляв "Апостроф", на датському острові Зеландія археологи з музею Роскілле і Датського національного музею в рамках шеститижневого проекту виявили дивовижні знахідки - знаряддя праці неандертальців, яким 120 тис. років.