RU  UA  EN

Понеділок, 24 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 червня

Всі новини

Вчені за допомогою рентгена заглянули всередину давньоєгипетської мумії і дізналися її таємницю: фото

Вчені з Північно-Західного університету (Чикаго, США) вивчили мумію, якій 1 900 років, не розкриваючи її, за допомогою потужних рентгенівських променів.

Про це повідомляє Daily Mail.

За словами дослідників, вони використовували комбінацію комп'ютерної томографії (КТ) і синхротронного рентгенівського дифракційного картування, яке дозволяє ідентифікувати різні матеріали, об'єкти і кістки.

Вдалося встановити, що померла - це дівчинка близько п'яти років, похована з амулетом з скарабея, який повинен був захищати її тіло під час подорожі в загробне життя.

Аналіз також показав, що скелет дівчинки все ще добре зберігся, на ньому немає слідів травм, що дозволяє припустити, що вона, ймовірно, померла від хвороби.

Вчені відзначають, що вперше мумія була проаналізована за допомогою таких методів, які не порушують її цілісності і "викличуть великий інтерес у археологічного співтовариства".

Як повідомляв "Апостроф", група антропологів з проекту German Mummy Project к музеї Рейсса Енгельхорна в Мангеймі (Німеччина) провела комп'ютерну томографію двох стародавніх мумій, виявлених у висіченій у скелі гробниці в Єгипті більше 400 років тому.