RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Чоловік випадково знайшов скарб, якому 2 тис. років - вартість монет мільйон доларів: фото

У східній Англії чоловік, спостерігаючи за птахами на нещодавно зораному полі натрапив на скарб кельтських золотих монет віком 2 тис. років. Вартість монет оцінюється в 845 тис. фунтів стерлінгів (1,1 млн доларів).

Про це розповідає MailOnline.

Спостерігаючи за птахами, чоловік помітив, що в землі щось блищить, нахилився і побачив монету. Він збігав додому за металошукачем і через кілька годин з його допомогою виявив близько 1 300 монет, що датуються приблизно 40-50 роками нашої ери.

Ім'я чоловіка не розголошується, але йому вже за 50, і він каже, що потенційна несподівана удача "змінить його життя".

"Подивившись повітряний бій між канюком та парою сорок, я подивився вниз і помітив щось, що лежить на шматку глибоко зораного ґрунту, який тягнувся по краю поля ... Я побачив блиск золота і зрозумів, що це гарний кельтський золотий статер", - розповідає він.

Повернувшись на місце з металошукачем, англієць знайшов глечик або урну, в якій зберігалися інші монети. Чоловік відніс золотий улов додому в двох сумках з супермаркету і повідомив місцевий офіс, який займається знахідками скарбів в Великій Британії.

Як повідомляв "Апостроф", в Польщі на кукурудзяному полі біля міста Калиша археологи виявили тисячі скарбів XII століття, які ймовірно належали невістці польського короля XII століття Болеслава Кривоуста - київській княжні Марії.