RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Археологи знайшли докази існування біблійної Скинії - зберігає великі таємниці: фото

Ізраїльські археологи знайшли підказки, які розкривають точне місце, де колись стояла єврейська Скинія. Саме вона, згідно з єврейськими віруваннями, була житлом для присутності Бога на Землі.

Про це пише видання Express.

Згідно з Біблією, скинія або шатер, були переносним святилищем, яке ізраїльтяни несли під час своїх заходів у пустелю. Слово скинія походить від єврейського кореня "жити", оскільки вважалося, що вона є домом для Бога на Землі. У Біблії йдеться, що Бог дав Мойсеєві споруду Скинії, з її найпотаємнішим святилищем, призначеним для розміщення Ковчега.

Уривки з Біблії описують завісу, підкріплену чотирма стовпами над внутрішнім святилищем, також відомим як Святая Святих.

Внутрішнє святилище було оточене зовнішнім двориком та стіною. У скинії стояла менора, золотий світильник, стіл і золотий вівтар.

Вважається, що скинія була зруйнована філістимлянами в 1050 році до нашої ери.

За словами Тома Мейєра, професора вивчення Біблії в Біблійному коледжі Шасті та аспірантурі в Каліфорнії (США), археологи виявили свідчення про Скинію в древньому місті Шило на території сучасного Західного берега.

Хоча підказки тонкі, професор Мейєр вважає, що вони "ідеально поєднуються", як шматочки старовинної головоломки.

"Виявлено низку археологічних підказок, які можуть допомогти нам визначити точне місце, де Бог Ізраїлю проживав серед свого народу. Місто Шило, розташоване в самому серці біблійної гірської країни, стало першою столицею Ізраїлю незабаром після завоювання Ханаана приблизно в 1400 р. до н. е. Це місто було культурним, релігійним та політичним центром нації. Тому саме тут Ізраїль поставив Скинію, і тут жив Ковчег Завіту до того, як його було введено в Єрусалимський храм за часів Соломона", - розповів професор.

Згідно з єврейською Біблією, Скинія стояла в Шило 369 років або з часів Ісуса і до смерті Ілії Первосвященика та філістимлян, які захопили Ковчег.

Оскільки Скинія була мобільною спорудою, яка була зведена і зруйнована майже як великий намет, професор Мейєр стверджував, що марно шукати фундаменти в Шило. Натомість археологи знайшли підтверджуючі докази та підказки у вигляді прямокутної ділянки в скелі на північній стороні біля вершини Шило.

"Ця територія, відома як "плато Скинії", є досить великою, щоб розмістити внутрішній дворик Скинії. Ці археологічні підказки ідеально поєднуються, як шматочки головоломки, даючи нам впевненість, що ми можемо точно визначити місце, де Бог Ізраїлю проживав зі своїм народом на стадії формування Ізраїлю нацією, приблизно 3400 років тому", - заявив Майєр.

Сьогодні можна відвідати руїни стародавнього Шило та місце Скинії. Розташоване на захищеній вершині пагорба, Шило знаходиться приблизно в 20 милях на північ від Єрусалима.

Сьогодні Шило або Тель-Шило - це археологічний парк, в якому є низка відкриттів, зокрема церкви візантійської ери, ханаанська стіна та мечеть.

Як повідомляв "Апостроф", ізраїльські археологи точно і ретельно відтворили покриття підлоги стародавнього храму в Єрусалимі, по якій понад 2 тисячі років тому ходив Ісус Христос.