RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Археологи виявили затонуле судно зі скарбами на мільйон доларів: фото

Дайвери дослідили затонуле під час урагану в 1715 році судно Капітана, яке пропливало біля Флориди на шляху до Іспанії. Під час підводної експедиції житель Флориди Ерік Шмітт виявив 52 золоті монети, 40 футів золотого ланцюга та 110 срібних монет і кнопок.

Про це пише видання Express.

В інтерв'ю National Geographic Шмітт зізнався, що зазвичай з занурення повертається з порожніми руками. Однак цього разу йому пощастило - на відстані 15 футів води біля пляжу у форті Пірс (штат Флорида) його команда водолазів натрапила на скарб.

Знахідку вже назвали "найбільшою за обсягом та рідкістю". Золоті монети включали надзвичайно рідкісний екземпляр під назвою Tricentennial Royal вартістю понад 500 тисяч доларів. Шмітт продовжив дослідження цього місця і знайшов більше монет і ґудзиків, а також декілька свічників.

Усі артефакти знаходяться під юрисдикцією окружного суду США південного округу Флориди, оскільки за законодавством штат Флорида має право на 20 відсотків від усього, що буде знайдено на його території.

Як повідомляв "Апостроф", в Ізраїлі дайвери в давньоримській гавані Кесарії виявили 1600-річний скарб - стародавні монети, бронзові статуї божеств і світильники римського періоду другого століття.