RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

Всі новини

Вчені виявили розкішні поселення цивілізації майя - свідчать про високий рівень життя, фото

Вчені з Девідсон-коледжу (Північна Кароліна) за допомогою лазерів виявили свідчення існування складної цивілізації, які майя залишили на півночі півострова Юкатан.

Про це пише тематичне видання Livescience.

Лазерне дослідження показало, що в горбистому районі Пуук стародавні майя побудували фантастичні споруди, в тому числі штучні водойми, понад 1200 печей, кілька терас для сільського господарства і майже 8000 платформ. де будувалися будинки.

"Здається, це був дуже успішний район, тому що у нас є всі ці кам'яні будинки ... У людей був доступ до того, що їм було потрібно", - пояснив дослідник Вільям Рінгл, почесний професор антропології в Девідсон-коледжі в Північній Кароліні.

Більш того, як розповідають фахівці, майя в горбистому районі примудрилися побудувати чотири великих акрополя (700 р. до н.е.) і громадські центри.

Вчені знали про зазначені древні поселення майя з 1840-х років, але всебічне лідарне обстеження було проведено тільки зараз. За даними журналістів, лазери з борта літака пропускали крізь землю, після чого створювалася тривимірна карта місцевості по відбитим від твердої поверхні сигналам.

Фото: livescience.com

Раніше ми розповідали, що археологи виявили в джунглях на місці міста майя загублене "посольство".