RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Можна керувати зі смартфона: John Deere показала свій безпілотний трактор, фото та відео

Машинобудівна компанія John Deere представила адаптовану версію трактора 8R - він оснащений шістьма стереокамерами, штучним інтелектом та GPS, що дозволяє керувати ним зі смартфона.

Про це повідомляє The Daily Mail.

Модель була представлена на виставці Consumer Electronics Show у Лас-Вегасі. Зазначається, що продаж трактор з'явиться вже цього року. І хоча John Deere не оголосила ціни на свою автономну систему, представники фірми очікують, що вони становитимуть близько 10 відсотків вартості обладнання або близько 50 000 доларів.

Стереокамери, які охоплюють 360 градусів, допомагають заздалегідь визначати перешкоди та розраховувати відстань. Зображення камер проходять через глибоку обробку нейромережі, що вивчає кожен піксель приблизно за 100 мілісекунд. Автономний трактор постійно звіряє своє положення щодо геозони та працює з точністю до дюйма.

Фото: John Deere

Фото: John Deere

Фото: John Deere

Фото: John Deere

Фото: John Deere

Окрім фото, у Мережі з'явилося відео презентації трактора. Щоб використати автономний трактор, фермерам потрібно лише відвезти машину у поле та запустити його. Поки техніка працює, власник може займатися своїми справами та одночасно стежити за нею зі свого мобільного пристрою.

Раніше ми повідомляли, що німецький виробник автомобілів Mercedes-Benz відкрив завісу таємниці і опублікував кілька відео з новим електричним концептом Vision EQXX.