RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Вступна кампанія - 2022: як випускники шкіл складатимуть Національний мультипредметний тест

В Україні для вступу до вищих навчальних закладів у 2022 році замість зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) абітурієнти складатимуть національний мультипредметний тест (НМТ).

Про це повідомила прес-служба Міністерства освіти та науки України.

Цей тест складатиметься з трьох блоків:

  • з мовних тем з української мови;
  • з усіх тем з алгебри та геометрії;
  • з завданнь з історії України.

Усі теми були складовими Державної підсумкової атестації. Зміст завдань блоку тесту з української мови охоплюватиме ті теми, вивчення яких передбачено у шкільному курсі вивчення державної мови.

У блоці з української мови всього буде 20 завдань (15 завдань з вибором однієї правильної відповіді із 4 або 5 варіантів, а також 5 завдань на встановлення відповідності). При цьому тут не буде завдань, які передбачають надання письмової розгорнутої чи короткої відповіді, а також завдань з української літератури.

Зміст завдань блоку НМТ із математики відповідатиме чинній програмі ЗНО, яка охоплює всі теми з алгебри й геометрії зі шкільного курсу.

Блок НМТ налічуватиме 20 завдань, з-поміж яких:

  • 14 завдань із вибором однієї правильної відповіді з п’яти запропонованих варіантів;
  • 4 завдання на встановлення відповідності (потрібно встановити по 3 «логічні пари»);
  • 2 завдання відкритої форми з короткою відповіддю (неструктуровані завдання). У математичному блоці НМТ не буде завдань відкритої форми з розгорнутою відповіддю.

Кожен учасник тестування матиме можливість скористатися надрукованими довідковими матеріалами. Для розв’язання завдань із математики впродовж тестування можна використовувати чернетку.

Нагадаємо, війна, яку РФ розв'язала в Україні, поставила під питання проведення зовнішнього незалежного оцінювання та вступної кампанії до університетів у 2022 році. ЗНО, попри все, відбудеться, але у спрощеному форматі.