RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Динозаври могли їсти людей? Вчені зробили велике відкриття

Більшість відомих науці динозаврів були рослиноїдними, хоча їли й м'ясо, проте вченим-палеонтологам з Великобританії, США, Китаю та Канади вдалося виявити перший відомий випадок поїдання ящерами ссавця.

Про це відкриття пише британська газета The Guardian.

Скам'янілу кінцівку тварини розміром з мишу, якій близько 120 млн років, знайшли всередині грудної клітки пернатого динозавра розміром з невелику кішку, відомого як мікрораптор.

Палеонтологи заявили, що їхня знахідка є "першим доказом того, що динозавр з'їв ссавця".

Читайте також: Допомагали у сексі: вчені пояснили короткі "руки" тиранозавра

Професор Лондонського університету королеви Марії, провідний автор дослідження Девід Хоун підкреслив, що ця знахідка є рідкісним випадком підтвердження того, що динозавр харчувався ссавцями. "Дуже рідко можна знайти зразки їжі всередині динозаврів, тому кожна знахідка справді важлива, оскільки дає прямі докази того, що вони їли", - зазначив він.

Вчений запевняє, що ця тварина точно не була предком людини, але можна уявити, як деякі з наших стародавніх родичів були їжею голодних ящерів.

Мікрораптори жили в лісах на території сучасного Китаю, між 125 та 113 мільйонами років тому. Вони пересувалися на двох лапах, а деякі види, можливо, могли й літати, полюючи з дерев на дрібних тварин.

До речі, цей зразок вперше дослідили ще 2000 року, але тоді попередня команда не змогла побачити залишки іншої тварини всередині динозавра.

Нагадаємо, раніше ми писали про незвичайні доісторичні тварини, яких знайшли за останні роки.