RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

​Навчання під час війни: чи можуть відрахувати чи залишити на другий рік, якщо дитина за кордоном

Під час війни дитину можуть відрахувати з української школи, якщо з ним та батьками немає зв'язку понад півроку.

Про це повідомляється на сайті Нової української школи.

"Якщо дитина не підтримує зв’язок зі своєю школою в Україні понад 6 місяців поспіль, не пройшла річного оцінювання, а заклад не має інформації щодо місця її перебування впродовж цього періоду, то її можуть відрахувати з українського навчального закладу. Рішення про відрахування приймається педагогічною радою згідно Наказу Міністерства освіти й науки", – сказано у матеріалі.

Якщо дитина навчалася на дистанційній, сімейній формі чи екстернаті, після повернення додому, батьки можуть вимагати переведення її на іншу (наприклад, очну) форму навчання.

Також батьки можуть залишити дитину в тому самому класі на другий рік навчання. Слід пам'ятати, що учнів 1 та 2 класів можна залишити на повторний рік лише один раз протягом навчання в початковій школі. А учнів 3–8 класів можна залишити на повторне навчання, якщо за результатами річного оцінювання вони показали початковий рівень (не вище 3 балів) з української мови або математики.

Як писав "Апостроф", українські розробники створили мобільний застосунок для смартфонів, який дозволяє учням не переривати навчання навіть під час блекаутів, які можуть тривати ще кілька днів.