RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Видатне відкриття: британець виявив стародавні фрески на своїй кухні

Британець виявив 400-річні фрески під час ремонту своєї кухні. Побачивши стародавні малюнки, він звернувся до місцевої історичної спільноти, де його відкриття "охрестили" визначним.

Про це повідомляє Mirror.

Читайте також: В Україні археологи розкопали фігурку міфічної істоти: фото унікальної знахідки

Повідомляється, що першу частину малюнка чоловік знайшов минулого року, і з того часу виявив інші його частини, забиті під стелею по обидва боки димаря. Експерти вважають, що стіна, на якій зображені сцени, швидше за все, старша, ніж будівлі з обох боків. На настінних малюнках намальовані сцени з книги Френсіса Куорлза 1635 "Емблеми".

"Коли ремонтники його знайшли, я знаю, що на іншому боці димаря був паралельний шматок дерева, на якому могло бути те саме. Я ніколи не думав про це раніше, я думав, що за цим стоять труби. Ми завжди знали, що там був дивний шматок стіни, але просто думали, що квартира справді хитка, бо за ці роки це було мільйон різних речей... Я дуже зрадів, схопив свої інструменти і почав зривати їх... Спочатку я подумав, що це старі вікторіанські шпалери, але невдовзі побачив. , що вони насправді намальовані на стіні сусідньої будівлі.Так що вони старші, ніж сама ця будівля.За оцінками, це приблизно 1660-і роки, тобто епоха громадянської війни.Безумно думати, що він був тут до таких речей, як велика лондонська пожежа тощо”, – повідомляється про знахідку.

Історики "охрестили" це неймовірним та захоплюючим відкриттям, яке має національне значення.

Як повідомляв "Апостроф", під час розкопок древнього міста Флавіаполіса на території сучасної Туреччини археологи знайшли мозаїчне зображення жінки, яка своїми рисами нагадує знамениту Мону Лізу.

Вас також може зацікавити:

Амулет чи секс-іграшка? Археологи відкрили "загадку" найдавнішого дерев'яного фалосу

Вчені перерахували вік календаря Майя: що показало дослідження

Археологи знайшли точне місце поховання святого Миколая: фото